Toekomst gericht denken - Tip 1 van 20

Economische crisis, concurrentie, globalisering van de markt, personeelswissels, productvernieuwingen,... Er liggen constant uitdagingen en bedreigingen op de loer, maar er zijn ook tal van opportuniteiten. Als ondernemer/marketeer hebben we al snel de neiging om geen enkele opportuniteit uit de weg te gaan. Maar door de hoeveelheid gebeurtenissen en mogelijkheden wordt het dan steeds belangrijker om de keuzes zo goed mogelijk te maken en de kans op slagen te maximaliseren. 

Het MAKEN van een strategisch marketing plan verplicht je om over de toekomst van je bedrijf en de markt waarin je zit na te denken. Waar wil je naartoe? Wie zijn je doelgroepen? Wat zijn de trends in de markt waar je mee rekening moet houden?

Een duidelijk kader scheppen, het HEBBEN van een strategisch marketingplan, helpt om die keuzes te maken, gebaseerd op de merkessentie dat elk bedrijf zou moeten hebben. Als een opportuniteit dan binnen de krijtlijnen past kan er verder naar gekeken worden. Is dat niet het geval dan kun je dit eenvoudig laten passeren.

Om toekomst gericht te denken, in de aanloop van een strategisch marketingplan, kijken we naar verschillende zaken.

Je concurrenten kunnen een belangrijke blik geven op verleden, heden en toekomst. Kijk niet alleen naar je rechtstreekse concurrenten maar kijk ook eens naar gelijkaardige bedrijven ver buiten je activiteitenspectrum. Kijk daarbij vooral naar landen waarvan je weet dat de ontwikkelingen daar net iets verder staan dan bij jou in de buurt.
Wat gebeurd er in de markt waarin je actief bent? Wat zijn de trends en hoe zie je die evolueren. Mensen die dagelijks in het veld staan (vertegenwoordigers, sales managers,...) kennen de markt en zien wat er gebeurd, ook daar moet naar geluisterd worden. Maar ook vakliteratuur biedt vaak die blik om de markt en de toekomst correct in te schatten.
Tenslotte is de toekomstwens van de ondernemer belangrijk. Waar wil het bedrijf staan over 5 of 10 jaar? Met hoeveel mensen werk je dan? Waar verkoop je jouw producten of diensten?

TIP 1

Nadenken over de toekomst is een belangrijk onderdeel van het strategisch marketingplan. Het is niet altijd het eenvoudigste stuk, maar opent de ogen, maakt keuzes eenvoudiger en geeft richting aan.

In een reeks van 50 tips beschrijven we kort en krachtig wat een structureel en strategisch marketingbeleid voor een bedrijf betekent.

Marketing kan op verschillende manieren binnen een bedrijf gevoerd worden. Onverwacht, impulsief en ad hoc of strategisch en strcutureel. Wij geloven vooral in de tweede benadering en zullen dat in 20-tal tips uitleggen.