Speechschrijver

Een speech met impact blijft langer hangen

Een goede toespraak of speech blijft hangen en brengt mensen in vervoering. Een lach, een traan, een sterke boodschap. Iedereen moet wel eens voor een groot of klein publiek een toespraak geven. Helaas gaan veel toespraken de mist in omdat er te weinig tijd werd genomen voor een doelgerichte voorbereiding. 

De meest gemaakte fout is te denken dat de woorden op het juiste moment vanzelf zullen komen. Het publiek, de stilte en de vele gerichte ogen schrikken woorden vaak af en door gebrek aan voorbereiding valt de toespraak in de vergetelheid met vervelende bilikken als beloning. Impact wordt alleen bereikt met een gestructureerde voorbeiding, een goede opbouw, de juiste woorden, een lach of goed geplaatste stiltes.

Wij schrijven uw speech alsof ze door u werd geschreven. Een seminarie, personeelsfeest, jubileum, familiefeest, productlancering, opening, ….. lang of kort, wel steeds to-the-point.

Alles begint met een goede voorbereiding. Bepaal de doelstelling: wat wilt u bereiken en wat zijn de omstandigheiden. In de structuur bepalen we de opbouw en de voortgang van de speech, waarin u kan inspireren, verrassen, motiveren, maar ook moet streven naar conversie.

Ons 5-stappenplan naar een speech met impact:

  1. Intake-gesprek - in een gesprek bespreken we het hoe en waarom van de speech en verzamelen we nuttige achtergrondinformatie 
  2. Structuur en copy - bepalen van de flow, uitschrijven van de speech en indien nodig hertalen
  3. Voorstellen en bijschaven - samen nemen we de speech door, bekijken rustpauzes en intonatie, en passen aan waar nodig
  4. Oefenen - een sterke speech wordt niet van een blad afgelezen en moet dus worden ingestudeerd
  5. Overtuigen met uw speech - een duidelijk spiekbriefje, met diverse aanduidingen, begeleidt u en geeft rust in uw speech

Op de vraag waarom Peter Hinssen vandaag zo'n sterke keynotes en speeches kan geven, antwoordde hij maar een ding: oefenen, oefenen en oefenen.

Be inspired: